Bestemming onbekend

Houd je wel van een avontuurlijke vakantie? Vind je het heerlijk om in alle vrijheid per dag te bepalen wat je gaat doen? Dan is een roadtrip wellicht iets voor jou. Dus heb je nog geen plannen voor deze zomer? Dan is het tijd om daar eens verandering in te brengen. In dit artikel lees je een aantal tips waarom een roadtrip door Europa een echte aanrader is.

Vrijheid, vrijheid en vrijheid

Een roadtrip biedt je alle vrijheid. Je kunt elke ochtend bedenken wat je wilt gaan doen en daar gewoon heen rijden. Ben je op een plek waar je het nog veel meer wilt zien? Dan kun je gewoon blijven hangen en de omgeving verder verkennen. Ben je op een plek waar je eigenlijk niet zoveel aan vindt? Dan kun je gewoon de auto instappen en weer verder rijden naar je volgende bestemming. De vrijheid die je hebt wanneer je met de auto op vakantie gaat is heerlijk, alleen moet je hier natuurlijk wel tegen kunnen. Het kan zomaar zijn dat je ergens een nachtje wilt slapen, maar dat alle hotels vol zitten. Hier moet je dus wel mee om kunnen gaan.

De reis zelf is je vakantie

Wanneer je een vakantie boekt is de reis naar je bestemming vaak maar een bijzaak, bij een roadtrip gaat het juist om de reis. Vanaf het moment dat je in de auto stapt ben je op vakantie. Heb je zelf een auto? Dan kun je deze natuurlijk gewoon gebruiken, maar je kunt ook een auto huren voor je vakantie. Wanneer je een huurauto hebt voelt het misschien nog extra als vakantie omdat je normaal niet gewend bent aan de luxe van een eigen auto. Het fijne van een roadtrip is dat de tijd er niet toe doet. Je kunt onderweg even stoppen om te picknicken om of foto’s te maken van een mooi uitzicht.

Je ziet ontzettend veel

In Europa kun je ontzettend veel zien terwijl je relatief gezien niet zo heel ver hoeft te rijden als je dit vergelijkt met andere werelddelen. Je kunt in een korte tijd veel zien, je rijdt van Antwerpen door naar Parijs om vervolgens ergens een plekje aan de kust te kunnen bezoeken. Je kunt natuurlijk ook kiezen om richting het Oostblok te rijden. Er zijn verschillende trips en richtingen die je kunt kiezen.

Europa heeft veel verschillende plekken

Europa is vrij compact maar heeft wel ontzettend veel verschillende plekken. Wanneer je een paar weken door ons eigen continent gereisd hebt zie je maar weer eens hoe verwend wij zijn hier. We hebben alles; prachtige natuur, mooie stranden en fantastische steden. Je raakt niet uitgekeken op Europa.

Reacties zijn gesloten.