Beveiligen van de vakantiewoning

Heeft u een tweede woning of vakantiehuis in Spanje of een ander land, beveiliging vakantie woningdan is het van groot belang om ook aan de beveiliging van uw vakantiewoning te denken. In Spaanse woningen bijvoorbeeld zal de dubbele beglazing lang niet dezelfde kwaliteit hebben als hoe u die in Nederland gewend bent. Daarnaast zijn er nog andere opmerkelijke dingen die in andere landen zoals Spanje veel voorkomen. Zo wordt er regelmatig gebruik gemaakt van kunststof bouten in plaats van metalen, worden er ook raam krukken zonder slot geinstalleerd en worden ook boorgaten erg onzorgvuldig geboord.

Een tweede woning vereist wat aandacht omtrent beveiligen. De beveiliging van uw eigendom is vaak een zaak van gezond verstand, maar men blijft altijd het risico lopen dat een indringer de woning echt wil binnendringen. Zeker wanneer de woning in een stille, donkere en onverlichte omgeving ligt, zal een vastbesloten inbreker waarschijnlijk altijd wel binnen komen.

Omheining plaatsen

Ondanks dat een vastbesloten inbreker alles zal proberen om een woning binnen te treden, zijn de meeste inbrekers toch gelegenheidsinbrekers. Een gelegenheidsinbreker is een inbreker die toevallig ter plekke is, en ziet dat een woning makkelijk te betreden is, omdat er bijvoorbeeld een raam open staat, slechte sloten zijn, of er een ladder in de tuin licht waardoor hij makkelijk naar boven kan klimmen. om inbrekers af te schrikken en het ze ook een stuk moeilijker te maken, kan men verschillende maatregelen treffen. Wanneer u het terrein om de tweede woning met een hek afbakent kunt u al de eerste psychologische barrière vormen. Een hekwerk of een omheining, zorgt er in vele gevallen voor dat een inbreker afschrikt. Daarnaast maakt een hekwerk het natuurlijk ook stukken moeilijker voor de inbreker om binnen te dringen en zorgt er ook voor dat de aftocht lastiger wordt. Als gestolen spullen nog over een hekwerk gesjouwd moeten worden, kan dat soms aardig wat tijd kosten.

Andere beveiligingsmaatregelen

Naast het plaatsen van een hekwerk, zijn er allerlei andere maatregelen die men kan treffen, zoals het installeren van een veiligheidslicht of licht met bewegingssensor. Daarnaast kan men zorgen voor goede sloten, veiligheidsroosters voor de ramen en alarm installaties.  Dit zijn allemaal maatregelen die men aan de woning zelf kan treffen. Maar wat eigenlijk nog belangrijker is, is dat er iemand regelmatig de woning okomt controleren. Wanneer het bekend is dat een woning al lange tijd leegstaat, is het voor inbrekers ook een makkelijker doelwit. Zorg dat u iemand in de buurt van uw woning kent, die u vertrouwd, die regelmatig een kijkje kan nemen in de woning.

Reacties zijn gesloten.