Bezienswaardigheden Costa Blanca

De Costa Blanca in Spanje is een bekend gebied voor Nederlandse toeristen. Veel mensen bezoeken de Costa Blanca mede voor het aangename klimaat, de stranden en het heerlijke ongedwongen leven. Er zijn aardig wat Nederlanders die een tweede woning aan de Costa Blanca hebben en daar een groot deel van het jaar doorbrengen. In sommige steden zijn complete Nederlandse communes. Er zijn zelfs mogelijkheden voor mensen om na een operatie te revalideren in Spanje in verschillende Nederlandse revalidatiecentra zoals bij Medifitreha.nl. Naast het mooie klimaat en het heerlijke leven aan de kust, zijn er verschillende mooie en interessante bezienswaardigheden die een bezoek aan de Costa Blanca nog meer de moeite waard maken. Hieronder hebben we enkele tips omtrent bezienswaardigheden in de Costa Blanca.

Bezienswaardigheden Costa Blanca:

Hieronder enkele bezienswaardigheden Costa Blanca die erg de moeite waard zijn:

Castillo de Santa Bárbara

De Monte Benacantil is een 166 meter hoge berg midden in Alicante. De berg dient al eeuwenlang als belangrijke strategische plek voor de stad Alicante. Vanaf de Monte Benacantil heb je een mooi uitzicht over de stad en de zee. Op de berg werd het kasteel van Santa Barbara gebouwd, bestaande uit verschillende elementen die er in verschillende tijdperken bijgebouwd zijn. Tegenwoordig bestaan er mogelijkheden om een lift te pakken die je vanuit het hart van de berg naar boven brengt, zo hoef je niet te lopen om van dit prachtige uitzicht te kunnen genieten.

Altea

Een van de mooiste pleinen van de Costa Blanca vind je in de oude binnenstad van Altea. Aaqn het plein zelf liggen verschillende leuke terrasjes. Achter het plein ligt ook de Virgin de Consuelo Kerk, wat één van de mooiste bezienswaardigheden van Altea is. De kerk staat bekend om haar karakteristieke blauwe koepels, welke al vanaf buiten Altea zichtbaar zijn.

Penyal d’Ifacbezienswaardigheden costa blanca

Penyal d’Ifac is een natuurpark, waar je een anderhalf uur durende wandeling doorheen kunt maken. In een wandeling kun je genieten van mooie uitzichten en natuur. Let er bij een wandeling wel op dat je voldoende water mee neemt, er zijn namelijk geen winkels of andere mogelijkheden om onderweg iets te kopen.  Penayl d’Ifac is ook de naam van de 322 meter hoge rods, waar de stad Calp omheen gebouwd is.

Villajoyosa

Villajoyosa is van oorsprong een vissersdorp, maar veel bezoekers komen voor de chocolade industrie. Ben je een liefhebber van chocolade, dan kun je de chocolade fabrieken van Valor of Perez bezoeken. Bij beide fabrieken is er een deel als chocolademuseum ingericht.

Naast de chocolade industrie zijn de prachtige kleurrijke huizen een bezoekje waardig. Omdat Villajoyasa van oorsprong een vissersdorp werden voorheen de huizen in allerlei fraaie pastelkleuren geschilderd. Op deze manier konden de vissers vanaf zee al zien waar hun huizen stonden. De traditie is er ingebleven en de huizen aan de kustlijn worden nog steeds in allerlei mooie kleuren geverfd.

Natuurlijk zijn er nog vele andere interessante bezienswaardigheden Costa Blanca zoals de explanada de España, het strand van Xàbia, Teulada, de vlooienmarkt  van Xaló etc. Hierboven zijn slechts enkele aanbevelingen voor wanneer je naar de Costa Blanca gaat.

 

Reacties zijn gesloten.