De vliegvelden van Sicilië

De twee luchthavens op Sicilië waar je niet omheen om kunt, zijn de luchthaven van Palermo en die van Catania. Een van deze twee luchthavens is ongetwijfeld je bestemming wanneer je een vakantiehuis op het Italiaanse eiland hebt geboekt.

Vakantiegangers

Voor een vakantie op Sicilië is een vliegreis eigenlijk het meest voor de hand liggend. Er is uiteraard sprake van bootverkeer tussen het eiland en het Italiaanse vasteland, maar de meeste Nederlandse toeristen, en eigenlijk de meeste Europeanen, kiezen toch voor een vlucht met het vliegtuig.
Je ziet daarom ook dat vakantiehuizen en appartementen relatief meer populair zijn dan bijvoorbeeld campings. Logisch wanneer je bedenkt dat je met het vliegtuig niet je hele hebben en houden kunt mee meenemen. De keuze voor een vooraf geboekt vakantiehuis is dan ook gauw gemaakt.

Onoverzichtelijk

De luchthavens van Palermo en Catania zijn best groot, Sicilië is dan ook een behoorlijk groot eiland. Voor de luchthaven van een westers land kunnen beide luchthavens wat chaotisch overkomen op de Nederlandse reiziger. Al met al zijn de vliegvelden echter veilig en voorzien van goede voorzieningen en degelijke terminals voor de reizigers. Het ligt misschien aan onze Nederlandse drang naar orde en afkadering dat veel landgenoten misschien wat geneigd zijn de luchthavens als onoverzichtelijk te ervaren.

Desalniettemin doen de Sicilianen erg hun best om het de toeristen naar de zin te maken. Veel eilanders zijn voor hun inkomen afhankelijk van de reizigers en vakantiegangers.

Comments are closed