Een huis kopen in Spanje

Heb je altijd al het idee gehad om een keer in je leven te gaan verhuizen naar Spanje? Laat je vooral niet weerhouden van het gevoel van angst of onzekerheid in een ander land en een andere cultuur, maar waag jezelf gerust aan een nieuw avontuur! Let wel op dat er bij het kopen van een huis in Spanje wel aardig wat komt kijken, dus zorg dat je goed voorbereid bent. Bij een huis kopen in Spanje komen vaak grote bedragen kijken, bedragen waar iemand vaak een heel leven voor heeft gespaard eventueel met een hypotheek aangevuld. Hieronder hebben we wat tips geschreven voor wanneer je de beslissing hebt gemaakt om naar Spanje te verhuizen.

Verleden van huizenmarkt in Spanje

Er zijn nogal wat verhalen over mensen die bij het kopen van een huis in Spanje veel geld kwijt zijn geraakt. Dat gebeurt vaak als gevolg van het feit dat er bepaalde legale problemen op het gekochte huis rustten, welke later voor conflicten zorgen. Er werd in Spanje gedurende vele jaren namelijk regelmatig gesjoemeld. Zo werd er regelmatig illegaal gebouwd, waarvoor men de nodige steekpenningen heeft betaald. Deze zaken zijn door de overheid de afgelopen jaren rechtgetrokken. Dit heeft wel als gevolg gehad dat vele huiseigenaren in Spanje hiervan de dupe zijn geworden.

Huidige huizenmarkt in Spanjehuizen in spanje

Gaat men tegenwoordig een huis kopen in Spanje, dan kan dat met een stuk vertrouwder gevoel dan voorheen. Momenteel worden de belangen van zowel koper als verkoper goed beschermd. Toch is het aan te raden om bij de aanschaf van een huis in Spanje een advocaat in te huren.

Spanje

Veel mensen die een huis kopen in Spanje hebben een soort droombeeld in hun hoofd van Spanje. Het land waar het altijd lekker weer is, met mooie stranden en waar alles een stuk relaxeder is. Natuurlijk is het fijn om erg enthousiast te zijn over de verhuizing, maar wees ook realistisch. Zeker wanneer het de eerste keer wordt dat je een huis koopt in Spanje weet je waarschijnlijk nog maar heel weinig van het dagelijks leven in Spanje. Misschien is het zelfs wel verstandig om eerst een Spaanse taalcursus in Spanje te volgen, zodat je zowel de cultuur als de taal wat beter leert kennen. De regeltjes, de wetten en de taal zijn erg verschillend dan in Nederland, hierbij is het erg belangrijk om nuchter en scherp te blijven.

Let op de buren

Het is algmeen bekend dat Spanjaarden redelijk luidkeels zijn. Dat is vaak erg gezellig, maar heeft u directe buren onder één zelfde dak, dan kan dit soms nog wel eens voor wat overlast zorgen. kijk voordat je ergens gaat wonen ook wie de buren zijn en hoe direct je hiermee in contact zult komen te staan.

Let ook op de directe omgeving

De directe omgeving van de woning is ook erg belangrijk. Zijn er genoeg faciliteiten in de buurt en is dit ook in het laagseizoen het geval? Het gebeurd regelmatig dat een bepaald gebied volledig uitsterft in het laagseizoen, zodat je ineens zonder buren zit en meer dan de helft van de winkels, restaurants en andere faciliteiten gesloten zullen zijn.

Reacties zijn gesloten.