Een studentenkamer als vakantiehuis

De meest voor de hand liggende vormen van overnachting zijn toch wel het hotel, een hostel, een vakantiehuis en natuurlijk de welbekende camping. Maar er zijn ook reizigers die hun verblijf liever in de woning of kamer van iemand willen doorbrengen. Op deze manier zijn ze van alle gemakken voorzien en bevinden ze zich echt tussen de lokale bewoners. Als student kun je hier natuurlijk een leuk zakcentje mee verdienen, door je kamer tijdens je eigen vakantie te verhuren kun je een deel van je eigen vakantie terugverdienen.

Kamer levert soms wel 100 euro per nacht op

Op bijvoorbeeld de website AirBnb.nl heb je de mogelijkheid om je eigen studentenkamer tijdelijk onder te verhuren. Wanneer je kamer zich in de juiste stad bevindt en dicht bij belangrijke voorzieningen als het centrum, winkels, het openbaar vervoer etc. kun je soms wel 100 euro per nacht verdienen. Zo is een kamer Utrecht, Amsterdam of Rotterdam erg gewild onder buitenlandse toeristen. Maar ook wanneer je studeert in één van de kleinere studentensteden kun je je kamer aanbieden, denk aan kamers Delft, Leiden of Tilburg.

De huurder

Toch moet je wel met enkele zaken rekening houden wanneer je besluit je kamer te verhuren. Zo is het allereerst van belang dat je niet zomaar iedereen je kamer laat gebruiken. Het is verstandig om vooraf wat informatie over deze persoon in te zamelen en vooraf al contact met hem of haar te leggen, Informeer bijvoorbeeld naar het reisdoel en spreek indien mogelijk even af.

Je huisgenoten

Woon je in een studentenhuis met andere huisgenoten, overleg dan eerst met hen of zij het geen probleem vinden dat jij je kamer verhuurt. Het kan voor hen namelijk erg vervelend zijn wanneer er ineens een onbekend iemand in hun huis rondloopt. Daarnaast kan het gebeuren dat de gast zich ook niet welkom voelt en er een vervelende ervaring aan over houdt.

Het bestemmingsplan

Ook is het verstandig om vooraf goed uit te zeken hoe het bestemmingsplan er voor jouw omgeving uitziet. Wanneer de gemeente heeft aangeven dat je woning uitsluitend een woonbestemming heeft, dan mag je deze namelijk niet zomaar onder verhuren. Controleer dit dus goed om vervelende verrassingen te voorkomen.

Comments are closed