Een terrasoverkapping voor je vakantiehuis

Heb je een vakantiehuis? Dan wil je daar natuurlijk optimaal van genieten op de momenten dat je er in verblijft. Toch staan vakantiewoningen vaak in landen waar het erg warm is, waardoor je overdag liever niet in de tuin bent omdat het simpelweg te warm is. In dat soort gevallen is de de aanschaf van een terrasoverkapping ideale oplossing om toch buiten te kunnen zitten. Maar aan welke zaken moet je denken als je een overkapping voor je vakantiehuis gaat aanschaffen? Daarover vertellen we je in dit artikel meer.

Het onderhoud van de terrasoverkapping

Om te beginnen heb je geen zin om tijdens je vakantie bezig zijn met het onderhoud aan je terrasoverkapping. Daarom is het aan te raden om voor een constructie van aluminium te kiezen. Aluminium vraagt vrijwel geen onderhoud. Het enige wat je zo nu en dan zou moeten doen is met een sopje de staanders afnemen, maar dat is het dan ook wel. Kies ieder geval niet voor terrasoverkappingen van hout, waarbij er een houtsoort is gebruikt dat je om de zoveel tijd een onderhoudsbeurt moet geven (tenzij je het natuurlijk geen probleem vindt om onderhoud uit te voeren).

Het dak van de overkapping

Wanneer je niet wilt dat je woonkamer minder daglicht krijgt, is het aan te raden om voor terrasoverkappingen van glas te kiezen. Een belangrijk aandachtspunt hierbij is dat je zorgt dat er interne zonwering in de glazen overkapping wordt ingebouwd. Dat betekent dat een zonnescherm direct onder het glazen dak wordt gemonteerd. Doe je dat niet, dan wordt de temperatuur in de glazen overkapping al snel ondraaglijk

Kies voor flexibele zijwanden

Zeker in de zomermaanden kan een koel briesje heerlijk zijn als je in je tuin een boek aan het lezen bent. Kies er daarom voor om flexibele zijwanden aan je terrasoverkapping te laten bouwen. Dergelijke wanden kun je open of dicht doen wanneer je maar wilt. Op die manier kun je op ieder gewenst moment bepalen of juist in of uit de wind wilt zitten. Ideaal!

Overkappingen en gemeenteregels

In Nederland kunnen de gemeenteregels per gemeente verschillen. In het buitenland is dat mogelijk ook het geval. Informeer daarom, voordat je een overkapping aanschaft, naar de geldende regels. Ga ook na of je een vergunning moet aanvragen om de terrasoverkapping te mogen bouwen. Op die manier weet je straks zeker dat je voluit kunt genieten van je overkapping, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over eventueel gedoe met de gemeente!

Tot slot willen we je erop wijzen dat het loont om je uitgebreid te oriënteren op de vele mogelijkheden die terrasoverkappingen je kunnen bieden. Let daarbij ook zeker op de kwaliteit. Het zou immers zonde zijn als je een overkapping aanschaft die binnen enkele jaren al begint door te buigen of waarvan de coatinglaag los begint te laten. Bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in terrasoverkappingen zijn daarom ook zeker een bezoekje waard.

Reacties zijn gesloten.