Je vakantiewoning verhuren? Hou rekening met de inrichting!

Eerder schreven we al een bericht over ‘vakantiehuis inrichten’, in dit artikel willen we nog eens benadrukken dat de manier van inrichting van groot belang is bij het succes van eventuele verhuur van de woning.vakantiewoning

Aardig wat mensen die een vakantiewoning of tweede huis hebben, zijn er niet het hele jaar. Veel van die mensen besluiten hun woning dan te verhuren. Op deze manier kunnen andere mensen van de woning genieten en kan de eigenaar er ook nog wat mee verdienen. Bij het verhuren van de woning komen nogal wat dingen kijken. Hoe ga je de woning bijvoorbeeld adverteren, waar kun je adverteren, waar moet je op letten bij het adverteren. En hoe kun je de woning zo inrichten dat de mensen tevreden zijn? Ga je je bij het inrichten op een bepaalde doelgroep richten of wil je juist één doelgroep aanspreken.

De woning kindvriendelijk?

Wanneer je een vakantiehuis gaat verhuren is de kans groot dat er gezinnen met kinderen in de woning komen. Dan is het belangrijk om bepaalde veiligheidsmaatregelen te treffen. Zo moeten de stopcontacten veilig zijn, loshangende electriteitsdraden moeten worden weggewerkt. Om gezinnen iets extra’s te bieden kan men er voor kiezen om speeltuigen in de tuin te zetten, deze moeten dan echter wel op veiligheid gecontroleerd worden. Ook is het altijd een leuke toevoeging om gezelschapsspellen, kleurpotloden, kleurboeken of ballen in huis te hebben. Komen ouders met erg jonge kinderen, dan zal je er over na moeten denken om wel of niet een kinderbedje en een kinderstoel aan te bieden.

Inrichting

Wanneer je de woning gaat inrichten is het belangrijk rekening te houden met materialen die tegen een stootje kunnen. Daarnaast moeten ze praktisch zijn en goed schoon te maken. Als er tapijten liggen, is dit een stuk moeilijker schoon te maken dan een tegelvloer. Probeer geen sobere ouderwetse meubels plaatsen. Mensen komen voor hun vakantie en willen daarom ook een vakantiegevoel krijgen. Dit doe je door veel gebruik te maken van lichte kleuren.  Doe inspiratie op, op het gebied van woninginrichting in online woonmagazines en blogs zoals nieuwewonen.nl. Probeer de woning niet al te persoonlijk in te richten, hang dus geen familiefoto’s aan de muren, maar probeer foto’s of schilderijen van locale bezienswaardigheden op te hangen.

De slaapkamers

Een belangrijk aspect van vakantiewoning zijn de slaapkamers. Veel mensen nemen bij binnenkomst van een vakantie adres eerst een kijkje in de slaapkamer. Een korte inspectie of de bedden wel lekker liggen en of de lakens schoon zijn, is iets wat menigeen vakantie als eerste bezighoud. Ga hier dan ook geen oude krakkemikkige bedden neerzetten, maar probeer met fatsoenlijke bedden te werken, zodat de bezoekers daadwerkelijk een vakantie en een heerlijke nachtrust kunnen verkrijgen. Natuurlijk hoef je dit niet te overdrijven door een superdeluxe bed met elektrische lattenbodem in te plaatsen, maar een simpele boxspring zal het vakantiegevoel van bezoekers al aardig doen opleven.

Reacties zijn gesloten.