Kinderen bezighouden tijdens uw vakantiereis

Wanneer u op vakantie gaat, is dit vaak met de auto. Wij Nederlanders houden namelijk niet zo van vliegen of met het openbaar vervoer, dit doen we liever zelf. Maar als u dan daadwerkelijk op reis bent samen met uw gezin, hou houdt u de kinderen dan bezig? En wat als dat wat u al geprobeerd heeft niet werkt? Uw kinderen bezighouden doet u met behulp van onderstaand artikel.

DVD-speler

Waarschijnlijk is de nummer 1 oplossing een dvd-speler. Elk kind houdt er van om een film of überhaupt bewegende plaatjes te zien. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om allerlei digitale spelletjes te spelen op een iPad die men in de zitting van de stoel plaatst. Natuurlijk is het wel belangrijk om van tevoren de juiste dvd’s mee te nemen of deze nog aan te schaffen. Ook wanneer u een iPad of een andere vorm van digitale spellen meeneemt, is het noodzaak om de juiste games van tevoren te downloaden. Meestal zijn deze gratis en vertrouwd. Uw kinderen bezighouden is op deze manier het eenvoudigst.

Cadeautas

Daarnaast is het een goed idee om een cadeautas samen te stellen. Hierin stopt u enkele spellen en materialen waarmee u uw kind kunt vermaken. Deze pakt u natuurlijk wel in, zodat de kinderen een leuke verrassing krijgen. Voorbeelden van spullen die u in de tas kunt stoppen zijn kleurboeken met kleurtjes, stripboeken, raamstickers en kleine bordspelletjes voor in de auto. Met deze tas houdt u uw kinderen waarschijnlijk wel een tijdje bezig zodat u zich kunt focussen op de weg. Ook zijn er een aantal andere artikelen gerelateerd aan vakanties op authentiekvakantiehuis.nl, zodat u wat meer inspiratie op kunt doen.

Pauze

Uiteraard zijn een aantal pauzes tijdens de rit ook van groot belang. Wanneer u bijvoorbeeld naar Frankrijk rijdt, kan de rit soms dagen duren. Het is daarom erg belangrijk dat u zelf ook voldoende pauze neemt. Hierdoor verliest u uw concentratie niet en bent u ook genoeg uitrust voor de kilometers die nog komen. Als een rit meerdere dagen duurt, kan het ook een idee zijn om onderweg ergens te gaan eten en te verblijven voor de nacht. Uw kinderen bezighouden is zo goed te doen. Zo zien de kinderen nieuwe omgevingen en zijn ze weer afgeleid.

Kinderen bezighouden met woordspellen 

Ten slotte zijn woordspelletjes ook erg in trek. Leuke spellen als “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet” en het tellen van auto’s zijn zeer afleidend voor de kids. Ze bieden voor uzelf en uw partner ook wat vermaak onderweg. Mede hierdoor blijft u zelf ook een beetje actief in de auto door regelmatig wat te praten. Dit voorkomt stiltes en ergernissen onderweg. Kinderen bezighouden wordt zo dus erg makkelijke. Meer informatie over vakanties leest u op Wikipedia

 

Comments are closed