Luxe villa Ibiza

Ibiza is een welbekende vakantiebestemming in de Middelandse Zee. Ibiza is een Spaans eiland met een oppervlakte van 575 km2. Ibiza maakt deel uit van de Balearen; een eilandengroep in de Middelandse Zee. De Balearen bestaan uit 6 verschillende eilanden waaronder Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera, Cabrera en Dragonera. Ibiza is het meest wetelijke eiland van de Balearen.luxe villa ibiza

Vakantie op Ibiza

Ibiza is in de loop der jaren een erg populaire vakantiebestemming voor jongeren geworden. Dat heeft met name te maken met het drukke nachtleven op Ibiza. Er worden jaarlijks vele feesten georganiseerd waar grote bekende DJ’s hun opkomst maken. Ibiza is voor veel feestgangers ook een soort van elite bestemming geworden, omdat de prijzen erg hoog liggen. Zo zijn er genoeg feestgangers die een luxe villa Ibiza huren, om zich tijdens hun verblijf in luxe en comfort te kunnen wanen.  Naast het drukke nachtleven zijn er ook verschillende interessante bezienswaardigheden op Ibiza. Hieronder hebben we een top 5 bezienswaardigheden van Ibiza samengesteld.

Top 5 bezienswaardigheden Ibiza

1 Ibiza Stad

Net als het eiland zelf, wordt Ibiza Stad in het Catalaans ‘Eivissa’ genoemd. In de stad zijn verschillende toeristische trekpleisters waaronder het monumentale gedeelte Dalt Vila. Vlak bij Dalt Vila ligt ook de haven ‘La Marina’. In Ibiza stad zijn vele leuke boetiekjes en barretjes te vinden, de pittoreske straatjes spreken tot de verbeelding.  Bijna alle bezoekers van Ibiza kunnen na hun bezoek beamen dat Ibiza een betoverende stad is. Het bruisende gedeelte van de stad is in de wijk Sa Penya, waar ook vele nachtclubs en discotheken te vinden zijn. De Vara de Rey Boulevard is een relatief nieuw gedeelte van de stad, waar ook vele leuke bars, restaurants en winkels te vinden zijn.

2 Dalt Vila

Zoals we hier boven al aangeven is Dalt Vila een monumental gedeelte van Ibiza stad. Dalt Vila is de oude stadskern van Ibiza Stad, waarbij een gedeelte van de historische muren uit de 16e eeuw uitgegraven zijn. Op de top van Dalt Vila ligt de kathedraal Santa Maria d’Eivissa. Deze kathedraal werd in de 14e eeuw gebouwd en steekt statig boven de stad uit.

 

3 Stranden

Op Ibiza zijn erg mooie stranden te vinden. Er is voor iedereen wel een geschikt strand te vinden. Zo zijn er erg rustige stranden, maar ook zeer drukke stranden. Een bekend zand- kiezelstrand is bijvoorbeeld Benirras Bay. Dit strand wordt omringd door pijnbomen, groene heuvels en indrukwekkende rotspartijen. Voor snorkelaars is dit een uitstekende plek met name door de rotsachtige bodem. Op Ibiza wordt veel waarde gehecht aan schone stranden, er zijn verschillende stranden waarvan jaarlijks het zand wordt verschoond.

 

4 Sant Joseph de sa Talaia

Sant Joseph de sa Talaia is de meest zuidelijke plaats op Ibiza. Ook ligt hier het hoogste punt van Ibiza, vanwaar je een indrukwekkend uitzicht hebt op het eiland Formentera. Veel mensen bezoeken Sant Joseph de sa Talaia voor de bekende volksdansgroep Bal Pagés.

 

5 Platja d’en Bossa

Patja d’en Bossa is een strand met een mooie zandbodem waar het water geleidelijk afloopt. Een ideale plek om met kinderen te gaan zwemmen. Met een goede zuider wind zijn hier ook veel surfers te vinden. Platja d’en Bossa is een minder druk bezocht strand, waar het feestgedruis in mindere mate aanwezig is. Vanaf het strand is een wandeling naar de uitkijktoren erg de moeite waard.

 

Luxe villa Ibiza

 

Wil je een niet te vergeten vakantie op dit prachtige betoverende eiland? Neem eens een kijkje op residenceroyale.nl, en bekijk de verschillende mogelijkheden voor het huren van een luxe villa Ibiza. Ga je met een groep vrienden of misschien met de hele familie, dan kun je in een luxe villa aan het strand met privé zwembad huren.

 

Comments are closed