Op safari in Scandinavië

Het klinkt misschien een beetje gek: op safari in de sneeuw. Dat komt natuurlijk omdat een safari geassocieerd wordt met Afrika en haar dieren. De levensgevaarlijke leeuw, de boomlange giraffe en de gigantische olifant van dichtbij bekijken staat op het verlanglijstje van menig vakantieganger. Maar wat als u niets met Afrika heeft, of het simpelweg te ver weg ligt? In dat geval is een huskysafari in Scandinavië een geweldig alternatief. Het is ook perfect te combineren met bijvoorbeeld een wintersportvakantie! U kunt genieten van de prachtige wolfachtige hond: de husky. Ook leert u hoe u uw eigen slee moet besturen, en zo trekt u door het prachtige winterwonderland.

Wat is een husky?

Met husky wordt officieel verwezen naar de Siberische husky, een sledehond uit het Russische Siberië. Sledehonden zijn pool- of keeshonden die speciaal gefokt zijn om een slee door de sneeuw te trekken. Tegenwoordig noemt men een sledehond vaak een husky, terwijl er verschillende rassen zijn. Zo wordt in Scandinavië veel gebruik gemaakt van de Groenlandse hond, en gebruiken de Inuit in Noord-Amerika de alaska-malamute. Deze honden lijken allemaal erg veel op elkaar, en ze worden daarom vaak foutief huskies genoemd.

Het prachtige Scandinavië

Het noorden van Europa is een adembenemend mooi stukje aarde met gigantische ongerepte natuurgebieden. Officieel bestaat Scandinavië uit Denemarken, Noorwegen en Zweden, maar vaak worden Finland en IJsland er ook bijgerekend. Hoewel het klimaat er erg koud is, hebben de mensen er een warm hart. Het is daarom een erg geliefde vakantiebestemming, ondanks het gebrek aan warme stranden. Met een huskysafari Scandinavië kunt u volop genieten van de sensationele naaldbossen en geweldige gletsjers.

Reacties zijn gesloten.