Op vakantie? Laat je huis goed achter met deze tips!

Ben je van plan om de komende vakantieperiode op vakantie te gaan? In dat geval zijn er een aantal aspecten om rekening mee te houden. Je wilt bijvoorbeeld voorkomen dat er tijdens deze vakantie lekkages in huis ontstaan, dat de dakbedekking ernstig beschadigd raakt, of dat inbrekers bij je woning proberen binnen te komen. Tegenwoordig zijn er verschillende slimme oplossingen, om dergelijke problemen te voorkomen. Wist je bijvoorbeeld dat er een deurbel met geïntegreerde camera bestaat? Op het moment dat er aangebeld wordt, krijg je hiervan een melding op je telefoon. Je kunt de beelden van de camera vervolgens direct live bekijken.

Zorg dat buitenleidingen worden afgesloten

Wij spraken voor het schrijven van dit artikel met een ervaren loodgieter. Een van de tips van deze loodgieter, was dat buitenleidingen voorafgaand aan een vakantieperiode moeten worden afgesloten. Tijdens de vakantie kan het gaan vriezen, waardoor het stilstaande water in de leidingen bevroren raakt. Bevroren water zal vervolgens uitzetten, waarmee de druk op de wanden van de leidingen toeneemt. Op het moment dat de druk te groot wordt, knapt de leiding en zal een lekkage het gevolg zijn. Door de leiding af te sluiten en leeg te laten stromen, voorkom je dit.

Maak gebruik van een tijdschakelaar

Voorkom dat inbrekers het idee hebben, dat je afwezig bent. Post om deze reden geen foto’s op openbare profielen op sociale media, wanneer je nog in het buitenland zit. Op basis van locatiegegevens bij andere foto’s zouden inbrekers kunnen achterhalen waar je woont. Ook het gebruik van een tijdschakelaar voor lampen kan slim zijn, om inbrekers buiten je woning te houden. De schakelaar zorgt dat de verlichting automatisch wordt ingeschakeld als het buiten donker wordt. Vooraf bepaal je op welk tijdstip dit gebeurt. Door de verlichting denken inbrekers dat er iemand in huis aanwezig is.

Reacties zijn gesloten.