Short stay apartments

Een groot deel van alle toeristen boekt tijdens de vakantie een hotel. Lekker makkelijk, alleen even inchecken en je kamer wordt iedere dag voor je opgeruimd. Toch kent een hotelkamer ook wat beperkingen, zo ben je in veel gevallen afhankelijk van de lokale restaurants en je eigen kleding wassen is er vaak ook niet bij. Voor hen die hun vakantie graag in wat meer luxe willen doorbrengen en over alle gemakken van thuis wensen te beschikken, zijn er de zogenaamde short stay overnachtingen.

Je huurt hierbij voor enkele dagen (tot maximaal 6 maanden) iemands woning. Deze persoon is bijvoorbeeld vanwege zijn werk of familie vaak in het buitenland te vinden, waardoor de woning tijdelijk niet wordt bewoond. Het kan bij shortstay om een eengezinswoning gaan, maar ook om een appartement of studio. Wat de ruimten in ieder geval gemeen hebben is dat ze volledig zijn gemeubileerd, je kunt er dus zo in.

Short stay was oorspronkelijk bedoeld voor ondernemingen die hun buitenlandse werknemers, ook wel expats genoemd, graag een volledig gemeubileerde woonruimte wilden aanbieden. Op deze manier hoefden zij alleen een koffer met wat kleding mee te nemen en konden zij, dankzij de huiselijke omgeving, eenvoudiger wennen aan hun nieuwe bestaan.

amsterdamShort stay populair onder toeristen

Later is short stay ook populair geworden onder toeristen en congresgangers omdat het voor hen een goed alternatief vormde voor de hotelverblijven. Met short stay beschik je immers over alle gemakken van thuis, heb je wat meer privacy dan in een hotel, kun je gemakkelijker vrienden uitnodigen en bevindt je je echt tussen de lokale bevolking. Daar komt bij dat de short stay locaties in vrijwel alle grote steden zijn te vinden: Parijs, Barcelona, Londen en Rome. Maar ook de zogenaamde Amsterdam accommodation is erg populair onder de buitenlandse toeristen. Doordat de meeste short stay appartementen zich in het centrum bevinden, heb je alles bij de hand en kun je eenvoudig de stad in. Er bestaan verschillende websites waar je de short stay appartementen eenvoudig online kunt boeken, aan van de bekendste is toch wel shortstayreservations.com.

Comments are closed