Tweede huis kopen als extra inkomstenbron? Win advies in bij Financieel Pakhuys Brabant

Steeds meer mensen besluiten om een authentiek vakantiehuis te kopen als investering. Dat kwam naar voren uit het groeiende aantal bezoekers op de beurs voor mensen met een tweede huis. Onlangs heeft de Second Home International plaatsgevonden in de Utrechtse jaarbeurs.

Spaargeld goed benutten

Veel mensen besluiten om een tweede huis te kopen, om op deze manier hun spaargeld op een actieve manier te benutten en er ook rendement uit te halen. Wanneer je momenteel je geld op de beurs belegd, is dit vrij riskant, daarnaast levert ook sparen bij de bank bij geen geld meer op. Met een investering in een tweede huis, krijgt je geld een meer waardevaste bestemming, waardoor je ook meer zekerheid hebt. De prijzen van huizen zijn met name door de crisis ontzettend gedaald, waardoor het voor veel spaarders makkelijk wordt deze markt te betreden.

Waar ga je een huis kopen?

Veel mensen die een tweede huis willen kopen, beginnen hun zoektocht meestal bij het land of de regio waar ze een bepaalde passie voor hebben. Daarvoor kunnen argumenten zoals het klimaat, natuurlijk schoon, de locatie en rust een belangrijke rol spelen. Voor Nederlanders zijn momenteel Sanje, Oostenrijk, Frankrijk, Portugal, Italie en Turkije populaire landen voor het kopen van een tweede huis. Daarnaast zijn er ook veel mensen die hun tweede huis in Nederland kopen. Zo zijn er verschillende recreatieparken die huizen in allerlei soorten en maten aanbieden op de tweede huis markt.

Advies van Financieel Pakhuys Brabant

Heeft u echte plannen om een tweede huis te kopen als belegging, dan is het verstandig om van te voren financieel advies in te winnen. Dit kan bij een allround financieel adviseur zoals Financieel Pakhuys Brabant. Het is bij het kopen van een tweede huis erg belangrijk om van te voren goed vast te stellen wat er precies met het huis gaat gebeuren. Wilt u het alleen voor u zelf gebruiken als vakantiewoning, gaat u het huis permanent bewonen of wilt u het huis misschien verhuren? Lees uzelf ook goed in wat de voor- en nadelen hiervan zijn.

Reacties zijn gesloten.