Vakantiehuis aan de Costa Blanca

Een huis kopen in Calpe aan de Costa Blanca is een prima optie als u op zoek bent naar een vakantiewoning of als u een goede belegging wilt voor de toekomst. Calpe is één van de bekendste plaatsen aan de Costa Blanca. Calpe staat vooral bekend om zijn toeristische trekpleister de ‘Penon de Ifach’ die jaarlijks heel wat bezoekers trekt. Een huis kopen in Spanje wordt dan ook vaak in deze regio gedaan.

De Penon de Ifach is een gigantische granieten rots van meer dan 600 meter hoog. De rots ligt direct aan het strand van Calpe wat zorgt voor een adembenemend uiterlijk. De stad Calpe staat verder bekend om zijn hoogbouw appartementen en hotels met zeezicht.

Ruim aanbod aan woningen

Een huis kopen in Calpe aan de Costa Blanca is zo populair omdat er allerlei woningen te vinden zijn in diverse prijsklasses. Bekijk of u geïnteresseerd bent in een appartement of een vrijstaande woning met een eigen stukje grond. Om later niet voor onaangename verrassingen te komen staan is het wel belangrijk dat u in Calpe iemand zoekt die uw zaken kan vertegenwoordigen.

Laat uitzoeken of de woning die u op het oog heeft geen oude hypotheek kent en of er geen erfgenamen zijn die aanspraak kunnen maken op het eigendom. Zorg ervoor dat de persoon die u uitzoekt te vertrouwen is en veel ervaring heeft in het aankopen van vastgoed in Spanje en het regelen van zaken met de notaris in Spanje.

Ook in deze omgeving vindt u de Salinas de Saladar: de zoutmeren met de vele bijzondere flamencos die u een keer gezien moet hebben. Calpe is een echt authentiek stadje aan de kust van de Costa Blanca en is er van alles te zien en van alles te beleven. Een huis kopen aan de Costa Blanca bevalt de meeste mensen dan ook prima.

Een langere tijd verblijven is geen probleem!

Alles wat u nodig heeft voor een aangenaam verblijf vindt u de de omgeving. Zo kunt u naar de markt voor verse groenten en fruit en zijn er ook supermarkten, scholen, kappers en geldautomaten in de buurt. Het Calpe Oktoberfeest is één van de meest bekende en geliefde festivals aan de Costa Blanca, georganiseerd door de Carnaval Club Calpe Association en stadhuis van Calpe.

Dit geweldige feest moet u een keer hebben meegemaakt. De stranden in de omgeving van Calpe zijn zó lang en breed en het zand en water zijn zó schoon in vergelijking met elders in Spanje wat een huis kopen in Calpe aan de Costa Brava een aangenaam avontuur maakt. De faciliteiten op de stranden zijn prima; u vindt er bijvoorbeeld, barretjes, restaurants met veel speeltuintjes voor de kinderen en plekken waar u zich kunt douchen.

Comments are closed