Vakantiehuis in Nederland

Nederlanders houden van vakantie. Wij trekken er dan ook graag op uit tijdens onze vrije periodes. Het is dan ook niet voor niks dat er in Nederland veel verschillende vakanties zijn, die je vooral terug ziet op scholen. In dat opzicht is leraar een geliefde baan, want je kunt er met enige regelmaat even lekker tussen uit. Vaak trekken we naar het buitenland, maar ook een vakantie binnen ons kleine kikkerlandje is niet ondenkbaar. Er zijn toch wel een aantal locaties waar wij als Nederlanders onszelf kunnen vermaken in ons eigen land.

Blijven in Nederland?

Zeker 80% van onze bevolking trekt er minstens een keer per jaar op uit. Tegenwoordig wordt meer dan de helft van de vakanties gespendeerd in ons eigen land. Er wordt vaak gedacht dat er niks te beleven is in Nederland, maar het tegendeel is waar. Bovendien heb je geen lange reis die je moet doorstaan en kun je je eigen taal blijven spreken. Je kan zonder problemen even vragen waar de lokale supermarkt is bijvoorbeeld. In Nederland op vakantie klinkt wel simpel, maar waar moet je eigenlijk je vakantie doorbrengen?

Nederlandse bestemmingen

In Nederland zijn er eigenlijk drie bestemmingen waar we naartoe kunnen gaan op vakantie: de kust, de Veluwe en de waddeneilanden. De waddeneilanden zijn natuurlijk vergelijkbaar met de kust, maar hebben toch hun eigen sfeer, en kun je dus als een andere vakantiebestemming beschouwen. Veel mensen kiezen ervoor om een vakantiehuisje aan te schaffen in Zeeland, zodat ze in de zomer lekker kunnen uitwaaien aan de kust, de Zeeuwse kust. Andere kiezen er weer voor om een heerlijke rustgevende wandelvakantie te houden in dat kleine stukje puur natuur nog is overgebleven in Nederland. En weer een andere groep vind het fijn om de unieke sfeer in onze waddeneilanden te proeven.

Reacties zijn gesloten.