Vakantiehuis onderhoud

vakantiehuisWanneer u de eigenaar bent van een authentiek vakantiehuis is het soms lastig om het onderhoud van de woning goed op orde te houden. De meeste mensen die een vakantiehuis hebben, hebben dit in een ander land, waardoor het lastig wordt om af en toe eventjes op en neer te rijden om bijvoorbeeld even het gras te maaien. Veel mensen kiezen ervoor om bijvoorbeeld een concierge in te huren die het onderhoud aan uw huis kan verrichten en tevens een oogje in het zeil kan houden wanneer u er zelf niet bent.

Regelmatige inspectie

Voor veel vakantiehuis eigenaren is het een fijn gevoel wanneer er regelmatig iemand kan komen controleren of alles nog is zoals het moet zijn. Een concierge kan een uitgebreide binnen- en buiten inspectie verrichten, waarbij u de opdracht kunt geven om te kijken of alle installaties en voorzieningen nog werken, dat het huis regelmatig gelucht wordt en dat de brievenbus leeggemaakt wordt.

Zwembad

Heeft u bij het vakantiehuis een zwembad dan is het noodzakelijk dat hier speciaal onderhoud voor wordt gevoerd. Zo moet het waterniveau en de waterkwaliteit goed op peil gehouden worden. Daarnaast moet er gekeken worden of de filter, de verwarming en de pomp goed werken. Als eigenaar is het toch een prachtig gevoel als u na een lange reis naar uw vakantiehuis, meteen een duik in het zwembad kan maken

Vakantieklaar maken

Gaat u uw woning ook aan andere mensen verhuren, dan is het ook mogelijk om een concierge alles in orde te laten maken, door bijvoorbeeld schone lakens, handdoeken etc op lokatie te leggen.

Tuinonderhoud

Voor zowel u als huurders van uw huis is het erg belangrijk dat de tuin van het vakantiehuis goed wordt onderhouden. Wanneer u op vakantie aankomt en het gras is compleet verdord of de tuin is veranderd in een oerwoud van onkruid, dan is dat geen prettig aanzicht. Daarom is het belangrijk om een goede sproei installatie te installeren of een tuinman aan te nemen die regelmatig de tuin komt onderhouden.

Reacties zijn gesloten.