Vakantiehuis verhuren: het interieur

Als u een vakantiehuisje heeft, zal u er niet het hele jaar zitten. Het is daarom altijd interessant om het te verhuren wanneer er door u geen gebruik van wordt gemaakt. Hoewel dat betekent dat het meubilair en de sanitaire voorzieningen natuurlijk ook door vreemden worden gebruikt, is het vanuit financieel oogpunt zeer interessant. Het levert al snel duizenden euro’s per jaar op.

vakantiehuis

Als er eenmaal besloten is om het te verhuren, is het verstandig om het huisje met dit in het achterhoofd in te richten. Je wilt een zo groot mogelijke groep aanspreken, zodat veel mensen interesse hebben in een verblijf in de woning. Maar tegelijkertijd moet de inrichting niet te duur zijn, terwijl deze wel een tijdje mee moet gaan.

Denk aan kinderen

Veel mensen die op vakantie gaan hebben kinderen. Zorg er daarom voor dat het huis veilig is voor kinderen (en adverteer hiermee). Zorg voor veilige stopcontacten, een kinderstoel en traphekjes. Zorg ook voor wat speelgoed in het huis, zodat de mensen dit niet zelf hoeven mee te nemen. Dit zijn zaken zijn precies die zaken die een gezin doet besluiten voor jouw huisje te kiezen en niet voor een ander huisje.

Stijl

De stijl van de inrichting let niet heel nauw, maar wat als meest gewenst wordt gezien is: modern. Modern wordt geassocieerd met proper (zie verder hieronder) en is ook de stijl die de meeste huurders zelf thuis hebben. Als uw huisje nog een jaren 70-inrichting heeft, is dat voor uzelf misschien in orde. Maar huurders knappen hier sterk op af. Concreet:  zorg voor een moderne, maar scherp geprijsde loungebank, waarvoor je bijvoorbeeld eens op een website als meubelboer.nl kunt kijken. Zorg verder bijvoorbeeld voor een strakke houten tafel en gekleurde kuipstoeltjes. Hang moderne kunst aan de muur en zorg verder voor moderne elektronica.

Ordelijk & schoon

Dit is in feite een must voor elke huurder. Niets is zo vervelend als een vies (uitziend) huis. Dit is een absolute afknapper voor elke huurder. Omdat de ergernis vaak zó groot is, leidt dit meer dan eens tot slechte recensies en in het internettijdperk is dit dodelijk. Leg dus geen hoogpolig tapijt neer, maar zorg voor laminaat. En zorg ervoor dat de tuin in zijn geheel goed onderhouden is.

Als u rekening houdt met het bovenstaande bent u al een heel eind op weg en zal de verhuur van uw vakantiewoning zeker goedkomen.

Reacties zijn gesloten.