Vakantiehuizen in de Dordogne

De Dordogne, een prachtige streek in het zuidwesten van Frankrijk en een populaire vakantiebestemming. Ondanks zijn populariteit onder vakantiegangers, kun je in de Dordogne toch heerlijk ronddwalen zonder andere toeristen tegen te komen.

Rijke historie

De Dordogne heeft een rijke historie, waarvan de overblijfselen nog duidelijk zichtbaar zijn. Je kunt er mooie kastelen bezoeken en een wandelingen maken door bijzondere grotten. Karakteristieke dorpjes en sfeervolle stadjes nodigen uit om rond te dwalen. Het historische stadje Bergerac, gelegen aan de rivier de Dordogne heeft een prachtige stadkern in renaissance stijl en is voornamelijk geliefd bij de wijnliefhebbers, omdat het midden tussen de wijngaarden ligt.

Aangenaam klimaat

Het klimaat in de Dordogne is over het algemenen zeer aangenaam. De temperaturen zijn gemiddeld 6 graden hoger dan in Nederland, maar kan per plaats erg variëren in verband met de verschillende natuurgebieden. Het weer bovenop een berg of diep in het dal kan erg verschillen. De zomers zijn meestal heerlijk warm. Dit maakt de streek een ideale plek om te kamperen.

Overnachten in een vakantiehuis of Bed & Breakfast

In de Dordogne voel je je als toerist meteen welkom, al is het alleen maar om het uitgebreide aanbod aan overnachtingsplaatsen. In de Dordogne is het mogelijk om je tentje op te zetten op één van de vele campings of boek een overnachting in een pittoresk vakantiehuisje of Bed & Breakfast. De Dordogne biedt ook slaapplaatsen in oude kastelen zodat jullie vakantie ervaring er één wordt om nooit te vergeten.

 

Reacties zijn gesloten.