“Vakantiehuizen” in Turkije

Wanneer men denkt aan het huren van een vakantiehuis en de bijbehorende vakantie, is Turkije meestal niet de eerste bestemming die hen opkomt. Dit terwijl er in Turkije ook genoeg vakantiehuizen beschikbaar zijn. Daarnaast hebben de luxere hotels vaak ook suites met meerdere verdiepingen uitgerust met alle gemakken van een huis. Het huren van een “huis” bij een hotel heeft natuurlijk nadelen, maar de voordelen mogen er ook zijn.

huis

Een luxe suite bespreken bij een hotel kost natuurlijk meer dan een vakantiehuis in een landelijke omgeving in Frankrijk. De kans is ook groot dat u niet met eigen vervoer naar Turkije reist, waardoor u daar minder mobiel bent. Echter is het zo dat, alhoewel het geen privézwembad is, het zwembad meer te bieden heeft dan zwembaden van normale vakantiehuizen. Ook qua vermaak en mogelijkheden om uw dag te besteden hebben de meeste hotels meer om handen dan aanvankelijk wordt verondersteld. Zo kunt u bij de meeste hotels excursies regelen bij de receptie of zelfs een auto huren. Maar ook een dagje “thuisblijven” is in een hotel zeer vermakelijk. Breng een bezoekje aan de fitnessruimte of kom tot rust in het wellnesscentrum. ’s Avonds worden er bij het gros van de hotels shows georganiseerd waardoor u zich geen moment hoeft te vervelen. Hetzelfde geldt voor de kinderen, die gedurende de dag mee kunnen doen aan de activiteiten die georganiseerd worden door het animatieteam.

Nog een groot voordeel is dat het eten en drinken in de meeste gevallen verzorgd wordt door het hotel. Bij een verblijf of basis van all inclusive zijn drankjes meestal van tien uur in de ochtend tot twaalf uur ’s avonds inbegrepen en worden ontbijt, lunch, snacks en diner voor u klaargezet in buffetvorm. Nóg luxer is een verblijf op ultra all inclusive wat betekent dat drankjes 24 uur per dag inbegrepen zijn en er meer extra’s zijn qua eten zoals bijvoorbeeld schepijs dat overdag inbegrepen is.

Voorbeelden van hotels waar dit allemaal mogelijk is zijn het Mandarin Oriental Bodrum en hotel Crystal Nirvana Lagoon Village & Spa. Op de sites vindt u informatie over de hotels en mogelijkheden ten aanzien van de suite(s).

Reacties zijn gesloten.