Vakanties voor alleenstaande ouders in Nederland

Alleen op vakantie gaan als alleenstaande ouder met jonge kinderen kan een hele onderneming zijn. Vooral als je de hele organisatie van de vakantie helemaal zelf op je neemt. Veel ouders doen dit om geld uit te sparen, en dat is begrijpelijk. Desondanks hoort een vakantie vooral ontspannend te zijn, ook voor de ouder.

Gelukkig is dit mogelijk met speciaal ingerichte ouder alleen vakanties. Hier worden niet alleen leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd, jij als ouder komt ook tot rust en bent vrij om in contact te komen met andere ouders die alleen met hun kinderen op reis zijn. Dit alles vindt plaats in een ongedwongen sfeer en gezellige omgeving.

Vakantie belangrijk voor ouder en kind

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat vakanties niet alleen leuk zijn, maar vooral belangrijk zijn voor ouder en kind. Ook indien er weinig budget voor handen is, zelfs een eenvoudige goedkope vakantie zorgt voor een grotere gelukzaligheid.

Het is voor kinderen belangrijk dat ze even weg zijn uit hun huiselijke omgeving. Het wennen aan nieuwe vreemde omgevingen op vakantie draagt op een positieve wijze bij aan het volwassen worden van een kind. Ouders zijn op hun beurt even weg uit een drukke huislijke omgeving waardoor ze kunnen uitblazen en opladen.

SingleParent ontmoetingsplaats voor ouder alleen

Ouders die op vakantie volledig ontspannen kunnen eventueel openstaan voor nieuwe contacten. Zo zijn er tal van voorbeelden waarbij alleenstaande moeders een nieuwe vriend of vriendin vinden die op het moment van ontmoeten ook single ouder was.

Alleenstaande ouders die overwegen om een relatie willen beginnen, zijn in de basis gelijkgestemd en delen een belangrijke ervaring in het leven: een kind krijgen. SingleParent.nl helpt alleenstaande vaders en moeder met het vinden van een nieuwe partner.

Een nieuwe partner geeft jou niet alleen een gelukkig gevoel. Hij of zij kan ook deel uitmaken van de opvoeding. Samen op vakantie gaan is dan een stuk dragelijker en gezellig.

Reacties zijn gesloten.