Vermogensbeheer – beleggen in vakantiehuisjes

 

Wie denkt aan vermogensbeheer, denkt al snel aan investeren in aandelen en obligaties. Toch zijn er veel meer mogelijkheden dan dat. Zo kun je ook beleggen in vastgoed, een mooi vakantiehuis op de juiste locatie kan immers een lucratieve investering zijn! Veel vakantieparken nemen (uiteraard tegen een vergoeding) de verhuur en het onderhoud van je vakantiewoning uit handen. Op deze manier heb je er vrijwel geen omkijken naar. Aan de ene kant profiteer je van de huurinkomsten en aan de andere kant (hopelijk) van de waardestijging van het vastgoed.

vakantiehuis

Er zijn verschillende vakantieparken die je de mogelijkheid bieden om te investeren in een vakantiehuis. Door de economische crisis liggen de prijzen van vakantiehuizen momenteel relatief laag, waardoor het op de lange termijn zeker mogelijk moet zijn om te verdienen op de verkoop ervan. Wanneer je er eenmaal voor kiest om te beleggen in één of meerdere vakantiehuisjes, dan is het natuurlijk wel belangrijk dat ook het vakantiepark zich in optimale staat bevindt en dat dit in de toekomst ook zo blijft! Een vakantiehuisje in een krakkemikkig park daalt immer snel in waarde en ook de huurinkomsten zullen snel teruglopen…

Zie uw investering ook echt als een belegging en ga dus niet zelf in het hoogseizoen in het huisje zitten en verhuur het ook niet voor een prikkie aan vrienden of familie. Mocht er een aantrekkelijk bod op de woning worden gedaan, verkoop het dan gewoon en hecht je er niet aan. Heb je na een x aantal jaar aardig wat geld weten te verdienen, overweeg dan om over te stappen naar een ander vakantiehuis. Vaak worden er voordurend nieuwe en luxure vakantiewoningen bijgebouwd die beter op de vraag van vakantiegangers aansluiten. Blijf dan niet met je oude investering zitten, de verkoopwaarde zal dan alleen nog maar afnemen.

Spreiden

Zelf beleggen in vastgoed is net als zelf beleggen in aandelen, het is belangrijk dat je je inleg spreidt. Op deze manier ben je namelijk minder afhankelijk van slechts één investering. Overweeg bijvoorbeeld ook eens de aanschaf van een vakantiehuisje in het buitenland of investeer in verschillende segmenten (basis, luxe etc). Kortom, investeer met je verstand.

Reacties zijn gesloten.