Waar rekening mee houden bij een visum China aanvragen?

Een visum China aanvragen lijkt op het eerste zicht vrij eenvoudig te zijn. China heeft er dan ook net als heel wat andere landen in de wereld inmiddels voor gekozen om het aanvragen van een visum voor het land mogelijk te maken via het internet. Dat is goed nieuws, maar het betekent niet dat de aanvraagprocedure minder streng is geworden, integendeel. Het is dan ook zo dat er aan verschillende eisen dient te worden voldaan voordat het visum daadwerkelijk kan worden verstrekt. Bent u benieuwd wat de voorwaarden voor een visum China aanvragen nu precies zijn? Neem dan snel even de informatie door op deze pagina!

Hoelang duurt een visum China aanvragen?

In eerste instantie stellen veel mensen zich de vraag hoelang het nu ongeveer duurt om een visum voor China aan te vragen. In principe kan er op dit vlak rekening worden gehouden met een verwerkingstijd van zo’n twee à drie werkdagen. Tijdens verschillende perioden in het jaar wordt dit echter niet gehaald. Omwille van deze reden is het zo dat er een officiële verwerkingstijd geldt voor het Chinese visum van vijf werkdagen (of meer). Wilt u dus met andere woorden niet geconfronteerd worden met vervelende verrassingen voor wat het aanvragen van uw visum voor China betreft? Zorg er dan voor dat u de aanvraag tijdig indient!

Zelf uw visum China aanvragen of toch maar uitbesteden?

In principe is het relatief eenvoudig mogelijk om zelf uw visumaanvraag te doen voor een bezoek aan China. Veel mensen kiezen er echter uiteindelijk alsnog voor om deze aanvraag uit te besteden omdat ze er zeker van willen zijn dat er daadwerkelijk aan alle eisen wordt voldaan. Wanneer u bij aankomst in China geconfronteerd wordt met bepaalde problemen waardoor u de toegang tot het land wordt ontzegd zet dat immers uiteraard meteen een flinke domper op de feest- (of beter gezegd vakantie-) vreugde. Let wel op, uw visum China aanvragen uitbesteden gaat in de praktijk altijd gepaard met extra (administratie)kosten.

Aandachtspunten bij een visum China aanvragen

Voor een visum China aanvragen is het altijd van belang om rekening te houden met verschillende, belangrijke aandachtspunten. In eerste instantie dient u er bijvoorbeeld rekening mee te houden dat uw paspoort, afhankelijk van het type visum bij aankomst in China nog respectievelijk zes of zeven maanden geldig dient te zijn. Dat is niet alles. Daarnaast is China een land welke (net als zoveel andere landen ter wereld overigens) ook veel waarde hecht aan de financiële middelen die u tijdens uw verblijf beschikbaar heeft. Het is dan ook perfect mogelijk dat er u om een bewijs van uw financiële situatie zal worden gevraagd. Probeer daarom altijd een actueel afschrift van uw bankrekening bij te hebben.

Het wordt sterk aangeraden om voor uw visum China aanvragen een compleet dossier samen te stellen. Dit dossier dient dan niet alleen te bestaan uit bewijsstukken van uw financiële situatie, daarnaast moeten er uiteraard ook de nodige documenten in terug te vinden zijn. Ook dat is nog niet alles. Er kan u bijvoorbeeld eveneens worden gevraagd om het bewijs van reservatie in de gekozen accommodatie en ook om een retourticket terug naar huis kan er worden gevraagd. In ieder geval, gaat u een visum China aanvragen? Hou dan altijd rekening met de actuele eisen die op dit vlak gelden om vervelende verrassingen te voorkomen!

Reacties zijn gesloten.