Wat neem je mee op vakantie?

Wanneer u op vakantie gaat is het verstandig om van te voren een lijstje te maken met de spullen die u graag zou willen meenemen. De spullen die op je lijstje komen hebben veelal met de bestemming, het type vakantie en het vervoer te maken. Ga je op fietsvakantie naar Italië, dan neem je natuurlijk hele andere spullen mee dan wanneer je een luxe villa naast een golfbaan in Zuid-Afrika huurt.meenemen op vakantie

Bij de fietsvakantie heb je een erg goede voorbereiding nodig, je moet compact denken en inpakken, want je kunt natuurlijk niet al te veel spullen meenemen. Misschien heb je wel eens leuke relatiegeschenken van je bedrijf of zakenrelaties gehad die erg van pas kunnen komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan klein compact opgevouwen PVC poncho, een bedrukte paraplu of zelfs een oplader voor je iPhone op zonne-energie, zodat je ten alle tijden de kaarten op je telefoon kan raadplegen. Daarnaast zal je van te voren goed moeten nadenken, waar je gaat slapen, of je in tenten slaapt of in hotels of pensions. Neem je een tent mee, dan zal je iets zwaarder bepakt gaan omdat je ook een luchtbed en slaapzak mee moet nemen. Ga je echt kamperen, dan moet je ook aan een kookstel, pannen, borden etc. denken.
Bij een vakantie naar een luxe villa in Zuid-Afrika moet je juist weer aan heel andere dingen denken. Ga je speciaal om te golfen, dan wil je waarschijnlijk je eigen clubs mee nemen. Daarnaast moet je jezelf informeren of je geen visum nodig hebt. Misschien zal je je ook moeten inenten voor tropische ziektes en een klamboe mee moeten nemen voor de muggen. Er zijn online verschillende websites te vinden die je verder kunnen helpen met het maken van een checklist. Kijk bijvoorbeeld eens op meenemen.nl waar je voor elke soort vakantie een speciaal lijstje krijgt.

Comments are closed.